Plus size menyasszonyi ruhák

Plus size menyasszonyi ruhák

A minap egy esküvői online csoportban egy 48-as majd rá pár órára egy 32-es méretű molett menyasszonyi ruha hirdetésen akadt meg a szemem. Az álomruhát megtalálni nem egyszerű feladat akkor sem, ha éppenséggel átlagos méretekkel rendelkezünk, de attól bármilyen irányú eltérés bizony külön kihívás elé állít minden menyasszonyt, hisz a szalonok azért nem minden esetben rendelkeznek ennyire széles méretskálával.

Hisszük azt, hogy a szépség nem méretfüggő: sokféle alkattal élünk e csodálatos világban és akár karcsúak vagyunk, akár gömbölydedebbek, mindegyiknek megvan a maga szépsége és rajongótábora egyaránt.

(tovább…)

Királyi esküvői meghívók, az esküvői meghívók királyai

Királyi esküvői meghívók, az esküvői meghívók királyai

Régen kalandoztunk a múltban és uralkodói esküvők történetében, de a mai nap egy igazán kivételes lehetőség minderre, hiszen II. Erzsébet angol királynő ma ünnepli 95.születésnapját, első ízben Fülöp edinburgh-i herceg nélkül, akitől 73 év boldog házasság után múlt szombaton volt kénytelen végső búcsút venni.

A 100. életévét pár hónap híján sajnálatos módon már be nem töltő magas,fess, legendásan jó humorú herceg 1947-ben esküdött örök hűséget az általa csak Lilibethnek becézett trónörökösnőnek, aki ugyanezzel a névvel írta alá azt a levelet is, amellyel a hercegtől múlt szombaton végső búcsút vett.

Nemcsak uralkodók között,de hétköznapi emberek esetében is igazán kivételes az a több,mint hét évtizedet felölelő időszak,amelyet a legnagyobb egyetértésben együtt tölthettek még abban a nem klasszikus felállásban is,hogy Fülöp ezzel a tiszta szerelemből köttetett házassággal egy egész életen át vállalta,hogy a világ egyik legnagyobb hatalmú uralkodónője társaként neki mindig néhány lépéssel a királynő mögött kellett lépdelnie a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.

Általuk nyert új értelmet az „Ígéred-e, hogy leendő feleségedet/férjedet tiszteled és szereted, míg a halál el nem választ benneteket egymástól?” esküvői fogadalom.

Sok,romantikus, örök álmodozóban él a vágy, hogy akár egyetlen napra is, de betekintsen nemcsak Erzsébet királynő és Fülöp herceg, hanem más  uralkodók, hercegkisasszonyok kívülről káprázatosnak és kiváltságosnak tűnő életébe. Kiváltképp igaz ez a házasságkötésekre:  az egyes uralkodóházak esküvőinek televíziós közvetítései rendre világméretű rekordokat döntögetnek, főleg azóta, amióta Rainer,  a monacói hercegség uralkodója  1956-ban oltár elé vezette a hollywood-i ikont, Grace Kelly-t.

De Károly herceg és Lady Diana, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné menyegzője sem vonzott kevesebb szemet a képernyők elé szerte a világban.
Kevesebb szó esik azonban magukról a meghívókról, amelyek ezekre a világméretű érdeklődésre számot tartó eseményekre készültek, így összegyűjtöttünk közülük néhány elérhető darabot, amelyet  az uralkodóház küldtek ki népes vendégseregének.
2018. október 12-én mondta ki az igent András York-i herceg és Sarah York-i hercegnő lánya, Eugenie Jack Brooksbanknak a Szent György Kápolnában, amelyet a Windsor kastélyban történő fogadás követett.
A 850 hivatalos vendég mellett Eugenie és Jack meghívást küldtek 1200 szerencsés közrendű embernek is, ahogy ez uralkodóházak táján bevett szokás.  Ugyanezen év májusában esküdött örök hűséget az azóta minden kiváltságos előjogaikról lemondó,  jelenleg az Egyesült Államokban civilként életüket újrakezdő Harry herceg és Meghan Markle is.

Érdekes lehet egy-egy pillantást vetni a meghívókra, hogy felfedezhessük a különbségeket közöttük.

A szemfülesek rögtön észrevehetik, hogy a zömében rendkívül puritán, minden díszítést nélkülöző meghívók tetején az egyetlen dolog, ami  markánsan különbözik, az a címer: míg Eugenie-ék meghívóján András yorki herceg fehér színű rózsáját fedezhetjük fel kékben, addig Harryékén Károly herceg aranyszínű címere látható.

Harryék meghívóit az uralkodóház hagyományainak megfelelően a londoni Barnard Westwood nyomdájában készítették el. A nyomda egyébként 100 százalékban az alkalmazottak tulajdonában áll és általában ők nyomtatják a királynő és a walesi herceg hivatalos iratait, 1985 óta pedig az esküvői meghívókat is.

Érdekesség, hogy Lottie Small, a gyakornokságát nemrég befejező munkatárs nyomtatta ki az összes meghívót, egy, az 1930-as években készült géppel, melyet ő az általa adott becenéven, kedveskedve Maud-nak hív.

A meghívókat Meghan Markle előtt tisztelegve amerikai tintával nyomták angol papírra arany és fekete betűkkel, majd az aranyozást beleégették a papírba, hogy jobban csillogjon. A fejlécben a walesi herceg címere látható, mivel az ő nevében hívták meg a vendégeket az esküvőre.

E címerek egyébként azt is jelzik, hogy ki fedezte a házasságkötés költségeit. Mivel a trónörökös Vilmos és Katalin esküvőjének költségeit maga Erzsébet királynő állta, ezért az ő meghívójukon a királynő aranyszínű címerét fedezhetjük fel.

A királyság kötelékeit azóta az idei év elején levető pár összesen egyébként 2640 vendéget hívott meg az esküvőjére. Nézzük azt a  pár kitételt, amelyeknek mindenképpen meg kellett felelni az esküvőn való részvételi lehetőségért:a legelső kritérium, hogy  csak brit állampolgárok kerülhettek fel a listára, és legfőképp olyan fiatalok, aki sokat tettek közösségükért.
1200 embert a királyság egész területéről hívtak meg. Őket a helyi elöljárók javasolták, a jegyespár pedig azt kérte, hogy minden korcsoport és társadalmi réteg képviselve legyen köztük, és legyenek olyan fiatalok is, akik példaértékűen szolgálják közösségüket és jó vezető képességekkel rendelkeznek. 200 vendéget jótékonysági szervezetektől és a hercegi pár által támogatott szervezetektől vártak. 100 diák érkezett a két helyi iskolából, a windsori Royal School-ból és a St George’s School-ból. 610-en a Windsori kastélyt támogató alapítvány tagjai közül kerültek ki, ideértve a kastélyban élő személyzetet és a Szent György kápolna közösségének tagjait, 530 vendég pedig a királyi udvartartásból és a koronabirtokokról érkezett.
A jegyespár gesztusértékű meghívása miatt ugyan sok vendéget üdvözölhettek, azonban a kápolnában, az esküvői szertartáson „csupán” 800 fő vehetett részt, mert ennyi volt a templom befogadóképessége.

Ezekhez a számokhoz képest, legalábbis a vendégsereget illetően szinte szerénynek mondható Vilmos és Katalin 2011-es esküvője, amelyen 1900-an vehettek részt. A pár az esküvőjükre egyébként korábbi szerelmeit is meghívták – a brit trónörökös két volt barátnője is részt vett a szertartáson, Kate pedig volt kedvesének, Ruper Finchnek küldött meghívót.
Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián vehetett részt, az esti díszvacsorára pedig alig háromszázan kaptak meghívót.

Összehasonlításul álljon itt még néhány más meghívó ugyanezen uralkodóházból:

Anna hercegnőé és Mark Phillipsé:

András hercegé és Sarah Fergusoné:

Károly hercegé és Diana hercegnőé:

HAZAI HERCEGNŐKNEK

Ha épp esküvődet tervezgeted és erre az egyetlen napra magatoknak is a fentebbi hercegnőknek és hercegeknek kijáró, varázslatos ceremóniát álmodtál meg, az kis szervezéssel egész könnyedén meg is valósulhat. Hazánkban az elmúlt évtizedekben szerencsére számtalan kastélyt újítottak fel, amelyeket kivétel nélkül örömmel adnak bérbe esküvők káprázatos helyszínéül. Mivel ezek a kastélyok zömében szállóként is funkcionálnak, a vendégeitek szállásáról is helyben gondoskodhattok.

Az ilyen arisztokratikus esküvőkhöz klasszikus vonalvezetésű menyasszonyi ruha és klasszikus dekoráció is dukál súlyos gyertyatartókkal, antik bútorokkal, minőségi damasztszalvétákkal. Meghívókból, menü- és ültetőkártyákból  monogramos, címeres, nemes darabokat ajánlunk, bélelt borítékkal. További meghívókat itt találsz: http://weddingbybloomdesign.hu/meghivok/

 

Top 5 esküvői meghívó trend 2021-ben

Top 5 esküvői meghívó trend 2021-ben

Ahogy a tavalyi – és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy még az idei – évet is uraló koronavírus-járvány teljes egészében átformálta hétköznapjainkat, úgy az esküvők tekintetében is számtalan változást hozott…

kezdve onnan, hogy sok pár volt kénytelen teljesen átszervezni nagy napjának a dátumát és az is egészen biztos, hogy legtöbbjük  sajnos csak az eredetileg tervezett vendéglista töredékével számolhatott.  A vendéglátóhelyek legnagyobb része a vírushelyzet miatt bezárni kényszerült, de ha az év bizonyos szakaszaiban épp szerencsésebben alakult a járványgörbe és a párok történetesen megtarthatták esküvőjüket, akkor is számtalan, nem várt akadály és kihívás gördült eléjük.

Óhatatlan, hogy ez a nagyfokú bizonytalanság a  tervezett esküvők tradícionális első  hírnökeire, a  meghívókra is rányomta bélyegét és sok pár volt kénytelen nagy napjának dátumát eltolni vagy átszervezni, meg is teremtve ezzel a COVID-helyzet szülte meghívói trendet, amely a változásokat, a dátummódosításokat hivatott kommunikálni. Számtalan, esküvő előtt álló pár számított arra, hogy idén tavasszal vagy nyáron már minden bizonnyal meg tudja tartani legszebb és legfontosabb napját, azonban sajnos úgy tűnik, még az idei év első felében is sok hasonló meghívóval találkozhatunk:

Covid-helyzet szülte meghívók dátummódosításokról

Talán az is a vírus számlájára írható, hogy azon bátrak, akiket semmi sem tántorít el attól, hogy a nagyfokú bizonytalanság ellenére egybekeljenek, főleg természetközeli, szabadtéri helyszínekben gondolkodnak.

Így a természet motívumai még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kaphatnak idén a szárított virágokkal díszített szépséges meghívókon, de várhatóan a dekoráció részeként is felbukkannak és látványukkal sok-sok örömet okoznak.

Az is egy teljesen érhető, helyzet szülte trend, hogy sokan a túldíszített, színes, harsány meghívók helyett idén a lehető legkevésbé komplikáltra, a sallangmentes , egyszerűségében elegáns, minimalista meghívóra és egyúttal esküvőre szavaznak majd, amely mind a szemnek, mind a léleknek megnyugvást hozhat ebben az élet minden területén számtalan kihívást tartogató időszakban.

A lakonikus egyszerűség mellett mind többen gondolnak arra, hogy már meghívójukban is kifejezésre juttassák egyéniségüket és személyes boldogságukat, így várhatóan 2021 másik nagy trendje a perszonalizált, fotókkal személyessé tett meghívóké lesz. Minden meghívót örömmel tesz el a násznép minden egyes, meghívott tagja emlékbe, de biztosak vagyunk abban, hogy ezek a fotókkal illusztráltak a legkedvesebbek lesznek mind közül!

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk azt az irányt, amely a meghívók mellett eddig inkább mellőzöttnek tekinthető borítékokat idén főszereplővé teszi: legyen szó festményről, az esküvő helyszínéül szolgáló kastélyról ,gyönyörű, buja  virágcsokorról vagy a pár monogramjairól, a bélelt borítékok végtelenségig variálható motívumai számtalan történetet mesélhetnek el a megálmodott nagy napról és annak legfontosabb szereplőiről már az átadásuk pillanatában.

Bízunk abban, hogy segíthettünk Néhányotoknak a végső döntést meghozni a  választandó meghívó stílusát illetően. Legnagyobb szerencsénkre mindegyik fentebb felsorolt trend közel áll a szívünkhöz és örömmel segítünk a tervezésben, majd a megvalósításban is. Addig is  néhány általunk, eddig készített meghívó képeivel búcsúzunk, még többet pedig a www.weddingbybloomdesign.hu oldalunkon találtok.

Esküvők pandémia idején, avagy 12, várható idei trend

Esküvők pandémia idején, avagy 12, várható idei trend

A 2020-as koronavírus világjárvány egyik legmeglepőbb hozadéka, hogy a házasodási kedvet a pandémiás élethelyzet nemhogy csökkentette volna, hanem egyenesen növelte azt.

Nem volt kivétel ez alól hazánk sem, hiszen tavaly az ország valamennyi megyéjében több házasságkötés történt, mint a 2019-es évben. Érdekesség, hogy a legnagyobb mértékű növekedést(40%) Tolna és Komárom-Esztergom megyékben mérték, míg a legalacsonyabb emelkedési arány(15-20%)a házasságkötések számában Nógrád és Somogy megyékben volt megfigyelhető.
A koronavírus azonban számos pár eredeti, esküvővel kapcsolatos elképzelését átrajzolta szerte a világban a tavalyi évben és az ekkor bevezetett biztonsági intézkedések várhatóan még az idei esküvőkre is rányomják majd a bélyegüket.
NÉZZÜK, HOGYAN ÍRTA ÁT A PANDÉMIA A 2020-AS ESKÜVŐK SZOKÁSOS FORGATÓKÖNYVÉT ÉS MI VÁRHATÓ IDÉN?

 

 

 

1. Több pár választja az ültetett étkeztetést vendégei számára

A svédasztal hagyományosan népszerű módja a nagyobb esküvőkön a vacsora gyors, gördülékeny és minden vendég számára egy időben történő tálalásának.
Amy McCord Jones esküvőszervező szerint tavaly már lényegesen kevesebben választották az önkiszolgáló büfét, hisz az általában magában foglalja a közös tálalóeszközöket és a sorbanállást.
Némely pár egy végtelenül egyszerű fogadást tartott tavaly vendégei számára pár falat süteménnyel és egy-egy pohár pezsgővel. A világjárvány miatt világszerte sokaknak került veszélybe a megélhetése és teljesen érthető óvatosságból egyetlen pár sem szeretné kiüríteni a bankszámláját egy pazar esküvő miatt.
2. Hetedhét országra szóló esküvők helyett egyszerűbbek
Tehát a másik várható tendencia a világraszóló esküvők helyett inkább egyszerűbb, meghittebb, családias esküvők szervezése, amelyet a sok országban a még mindig érvényben lévő létszámkorlátozások is indokolnak.
3. Hagyományos nászajándék helyett inkább pénz
Leáldozóban van tehát a hagyományos nászajándéknak számító, minőségi étkészleteknek és egyéb konyhai felszereléseknek: a legtöbb pár jószerével úgyis együtt él már a házasság előtt is, tehát ezekkel az eszközökkel egyfelől rendelkeznek, másrészt a hétköznapokra jóval egyszerűbb és olcsóbb étkészleteket használnak.
Ezek helyett a párok jellemzően inkább arra kérik a vendégeiket, hogy járuljanak hozzá egy nászutas alaphoz, vagy a nászajándékukra szánt összeget adományozzák kedvenc jótékonysági szervezetüknek.
4. Változások az ültetésben is
Bár a nyitott ültetés az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, Robyn Bruns, a Red Letter esküvőszervezője elmondta, hogy a kijelölt ülőhelyek visszatérnek, hiszen a párok rájöttek, hogy barátaik és családtagjaik az egymást ismerőkkel szeretnek egy asztalnál ülni. Ez viszont előrevetíti azt, hogy különböző méretű és alakú asztalok váltják majd fel a katonásan, eddigiekben 4-6-8 főre terített asztalokat, hiszen egy 10 fős család és baráti társaság minden tagja együtt szeretne ülni és nem számukra idegen vagy alig ismert vendégek társaságában.
5. A greenery stílus helyett élénkebb színek
Az elmúlt évek meghatározó trendjének számító ún. greenery stílus zöld és a fehér virágai helyett a párok olyan gazdagabb, mélyebb és melegebb árnyalatokat választanak mind virágban, mind dekorációban, mint a sötét narancs, a mély bordó és a lila legkülönfélébb árnyalatai.
6. Kisebb szertartások, kisebb helyszínek
„Kezdjük azt látni, hogy sok pár már a kezdetek kezdetén jóval kisebb létszámmal tervez, ahelyett, hogy a bizonytalan COVID-19 helyzet miatti esetleges kényszerű létszámcsökkentés cirkalmas emberi problémáival és persze annak költségeivel foglalkozna” .
A csökkent létszámból egyenesen következik a kisebb, meghittebb, főként szabad térrel is rendelkező helyszínek népszerűsége. Ehhez az újonnan növekvő igényhez kiválóan passzol a Vacsorahajó helyszíne, mely magában hordozza a dunai panoráma meghittségét.
7. Élő online közvetítések
Az esküvői szertartások közvetítése egyre népszerűbb, mivel a párok arra keresnek módot, hogy a korlátozások miatt valahogy mégis megosszák különleges napjukat a távoli barátokkal és családtagokkal – és a szakértők megérzése szerint az élő közvetítés 2021-es esküvők közös,kötelező elemévé is válik.
8. A klasszikus sárga arany gyűrű újra hódít
A platina és a fehérarany népszerűsége a gyűrűk esetében tavaly óta megtörni látszik és egyre több pár választja a klasszikus sárga arany színt a fémes, hideg színű ékszerek helyett.
9. A legénybulikat és a lánybúcsúkat bárok helyett bérelt, privát,nagy lakásokban tartják
Szintén a pandémia hozadéka ,hogy a zsúfolt bárokat és éjszakai klubokat elkerülni vágyó vagy Európa több országában inkább elkerülni kényszerülő párok privát otthonokat foglalnak le leány- és legénybúcsúikra, amely a bároknál alacsonyabb költségekkel és egy meghitt, vidám este élményével zárulnak azokkal, akik igazán fontosak számukra.Azért a lakások tulajdonosát mindenképp értesítsük, mik a terveink foglalás előtt;)
10. Színesebb esküvői öltönyök
Az esküvőszervező, Bianca Hall, az Estera Events tulajdonosa úgy látja, hogy 2021-ben az esküvőkön színesebb ruhák jelennek majd meg.
Az unalmas fekete, sötétkék öltönyök helyett idén a szakértők jóval színesebben öltözött vőlegényekre számítanak: bordó és az erdőzöld számít a legújabb trendeknek, illetve a nyári, vízparti esküvőt tervező párok vőlegényei mind gyakrabban választanak pasztell kéket, elefántcsontszínt vagy a még bátrabbak akár fáradt rózsaszínt is.
11. Kisebb menyasszonyi csokrok
Egyre több menyasszony választ lépcsőzetes, nagy, leomló csokrok helyett kisebb, vékonyabb formájú csokrot, amely nem elnyomja, hanem éppen felerősíti a menyasszonyi ruha ragyogását.
Itt is előkerült egy régi klasszikus: a gyöngyvirág különösen népszerű az idei trendekben finomságával, bájosságával, mesebeli illatával mindenkit levesz a lábáról.
12. Élő virág helyett szárított virág dekoráció
A friss virágok az esküvő költségeit az égig emelhetik, ezért sok pár a szárított virágból készült dekorációt választja költséghatékony alternatívának.
Mi tagadás, a szárított virág textúráit és semleges színeit szinte bármilyen színvilágba be lehet szőni, és az esemény után könnyű őket emlékbe is eltenni.
A cikk szerzője: Pásti Andrea, Wedding by Bloom Design Studio alapító
Hiszünk a rózsaszín világban…

Hiszünk a rózsaszín világban…

„Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”

(tovább…)

Édes kis semmiségek – avagy a megkapó részletek ereje

Édes kis semmiségek – avagy a megkapó részletek ereje

Amikor az esküvőnket behunyt szemmel elképzeljük, rendszerint magunkat és párunkat látjuk csodálatos ruhákban, esetleg a régről megálmodott helyszínt és a hatalmas, minket ünneplő násznépet, de őket is leginkább arc nélkül. Sosem a terítéshez használt szalvéta, a menyasszonyi cipőklipsz vagy a meghívó selyemszalagja jelenik meg lelki szemeink előtt, pedig pontosan ezek azok az apró, de semmiképp sem jelentéktelen részletek, amelyek segítségével esküvőnknek „arcot” adhatunk. Életünk egyik legfontosabb eseményénél igen is fontos, hogy ezekkel az apróságokkal egyéniségünket, a világról, szűkebb vagy tágabb környezetünkről alkotott elképzelésünket kifejezésre juttassuk. Szavak nélkül is üzenünk a világnak, ha a köszönőajándékból és vagy a konfettiből a környezetbarátot választjuk, ha a ruhánkat béreljük, nem megvásároljuk, vagy ha a bohókás természetünkhöz illő színpompás tollas fejdíszt választjuk, romantikus rózsabimbók helyett.

Melyek tehát azok a finom, olykor tényleg csak nüansznyi részletek, amelyek összeadódva aztán egész esküvőnk jellegét, stílusát és hatását kialakítják?

(tovább…)