Javában tart a közösségi felületeken hirdetett műanyagmentes július kezdeményezés, amelynek lényege, hogy az egyszer használatos műanyagokat erre az időszakra a figyelemfelkeltő akcióban részt vevők teljesen mellőzik. A kezdeményezők bíznak abban, hogy a próbahónap végére a kialakított gyakorlat aztán napi rutinná válik és egyre többen csatlakoznak majd hozzá a környezetvédelmi akcióban  részt vevők közvetlen és tágabb környezetéből is.

Napvilágot látott a közelmúltban egy olyan tanulmány is, amely szerint ha nem változatunk a jelenlegi előállítói és fogyasztói szokásokon, akkor a Föld erőforrásai 2050-re teljesen kimerülnek. Utolsó utáni pillanatban vagyunk tehát, hogy egy jóval környezettudatosabb életforma kialakításával az eljövendő generációknak is lehetőséget biztosítsunk, hogy ezt a csodálatos bolygót még sokáig élvezhessék.

Mind tudjuk, a változtatást sosem nagy dolgokkal érdemes kezdeni: az apró lépések rutinszerű ismétlésével alakul ki az a gyakorlat, amely aztán szépen, lassan, észrevétlenül életformává válik.

Ilyen aprócska, de nem jelentéktelen lépés, ha az esküvőnkön csak a konfettit cseréljük le, amelyet a násznép szór ránk  vagy éppenséggel mi vagyunk azok, akik a meghívottak közül egy-két ilyen csinos csomagot viszünk magunkkal az ifjú pár ünnepléséhez, természetesen  annak környezetbarát csomagolásáról sem elfeledkezvén.

Lássuk tehát, mit szórjunk idén az egybekelő párra a nagy napon:

Rizs

Időtlen klasszikus, évszázadok óta tartja magát,idén se feledkezzünk meg róla.

Friss virágok, illetve szirmok

Nemcsak látványra csodálatos és környezetbarát, de fantasztikus illatfelhővel is jár együtt, a mosolygós násznépről készült képek pedig a levegőbe szippantva garantáltak. A rózsaszirom vagy a frissen morzsolt levendula garantált siker, esetleg ezeket össze is keverhetjük.

Szárított virágok

A friss virágok/szirmok illata,látványa és okozott hatása felülmúlhatatlan, de vannak olyan helyzetek és esküvői helyszínek, amikor sokkal praktikusabb azok szárított változataival előállni. Itt is tökéletes választás a rózsa, a levendula, a körömvirág, ezeket  mixelve pedig  színpompás csomagokat is készíthetünk.

Fűszernövények

A rozmaring vagy a menta illóolajtartalma olyan magas, hogy azok mind friss, mind szárított változatával garantált az illatozó siker.

Levelek

Egy egyszerű irodai lyukasztó, picit kreatívabbaknál esetleg egy motívumlyukasztó mindenképp akad: olyan húsos és nem zörgősre száradó levelek esetében, mint a babér vagy az eukaliptusz csak egy kis rászánt idő kell, hogy ilyen csodálatos kis fiolák tartalmával és jókívánságainkkal szórjuk meg a közös életre készülő párt. Mellékelünk egy videót is, hogy tudjátok ezt a legegyszerűbben elkészíteni.

Madáreleség

Szívet melengetően kedves gesztus, ha  a voksunkat a madáreleségre tesszük le: amire nemcsak a násznép, de tollas kis barátaink is örökre emlékezni fognak a nagy napra, amikor az eléjük hullott mannát akár a szabadtéri mennyegző napján, akár másnap felcsipegetik.