Plus size menyasszonyi ruhák

Plus size menyasszonyi ruhák

A minap egy esküvői online csoportban egy 48-as majd rá pár órára egy 32-es méretű menyasszonyi ruha hirdetésen akadt meg a szemem. Az álomruhát megtalálni nem egyszerű feladat akkor sem, ha éppenséggel átlagos méretekkel rendelkezünk, de attól bármilyen irányú eltérés bizony külön kihívás elé állít minden menyasszonyt, hisz a szalonok azért nem minden esetben rendelkeznek ennyire széles méretskálával.

Hisszük azt, hogy a szépség nem méretfüggő: sokféle alkattal élünk e csodálatos világban és akár karcsúak vagyunk, akár gömbölydedebbek, mindegyiknek megvan a maga szépsége és rajongótábora egyaránt.

(tovább…)

Édes kis semmiségek – avagy a megkapó részletek ereje

Édes kis semmiségek – avagy a megkapó részletek ereje

Amikor az esküvőnket behunyt szemmel elképzeljük, rendszerint magunkat és párunkat látjuk csodálatos ruhákban, esetleg a régről megálmodott helyszínt és a hatalmas, minket ünneplő násznépet, de őket is leginkább arc nélkül. Sosem a terítéshez használt szalvéta, a menyasszonyi cipőklipsz vagy a meghívó selyemszalagja jelenik meg lelki szemeink előtt, pedig pontosan ezek azok az apró, de semmiképp sem jelentéktelen részletek, amelyek segítségével esküvőnknek „arcot” adhatunk. Életünk egyik legfontosabb eseményénél igen is fontos, hogy ezekkel az apróságokkal egyéniségünket, a világról, szűkebb vagy tágabb környezetünkről alkotott elképzelésünket kifejezésre juttassuk. Szavak nélkül is üzenünk a világnak, ha a köszönőajándékból és vagy a konfettiből a környezetbarátot választjuk, ha a ruhánkat béreljük, nem megvásároljuk, vagy ha a bohókás természetünkhöz illő színpompás tollas fejdíszt választjuk, romantikus rózsabimbók helyett.

Melyek tehát azok a finom, olykor tényleg csak nüansznyi részletek, amelyek összeadódva aztán egész esküvőnk jellegét, stílusát és hatását kialakítják?

(tovább…)

6 környezetbarát konfetti esküvőre

6 környezetbarát konfetti esküvőre

Javában tart a közösségi felületeken hirdetett műanyagmentes július kezdeményezés, amelynek lényege, hogy az egyszer használatos műanyagokat erre az időszakra a figyelemfelkeltő akcióban részt vevők teljesen mellőzik. A kezdeményezők bíznak abban, hogy a próbahónap végére a kialakított gyakorlat aztán napi rutinná válik és egyre többen csatlakoznak majd hozzá a környezetvédelmi akcióban  részt vevők közvetlen és tágabb környezetéből is.

(tovább…)

10 filléres és környezetbarát esküvői köszönőajándék, amit bárki el tud készíteni

10 filléres és környezetbarát esküvői köszönőajándék, amit bárki el tud készíteni

Az angolszász kultúrából gyűrűzött be hozzánk az a szép hagyomány, hogy esküvők alkalmával a meghívott vendégek mindegyike kap egy kedves kis figyelmességet, valamely apróságot, úgynevezett köszönőajándékot, amellyel az ifjú pár azt hálálja meg, hogy a meghívott részt vett életük nagy napján, osztoztak örömükben. Egy esküvő kétségkívül költséges esemény és lássuk be, gyakran előfordul, hogy a műgonddal kikészített apróságot a vendég ottfelejti, picit felöntött a garatra és elhagyja vagy valamely egyéb okból  az megrongálódva érkezik haza.

2019-et írunk,  a világ népessége lassan ébredezik; a környezettudatos és  gazdaságos hívószavak már szerencsére az esküvők világába is begyűrűztek.

Nézzük, milyen lehetőségeink vannak olyan szép, emlékezetes és szívhez szóló ajándékot adni  meghívott vendégeinknek, amelyek még ezen fentebbi feltételeknek is megfelelnek?
(tovább…)

3 napon át tartó pompa és ragyogás pirosban és aranyban, avagy az indiai esküvők titkai

3 napon át tartó pompa és ragyogás pirosban és aranyban, avagy az indiai esküvők titkai

1.  Szakrális esküvő:

Indiában az esküvői szertartás vallási jellegű, nincs külön polgári ceremónia. Minden egybekelésnek spirituális jellege van: ettől lesz az ifjú pár ígérete sokkal komolyabb, szentebb. Létezik egy úgynevezett  tűzceremónia, amelynek elvégzése után a pár testileg és lelkileg egyaránt tiszta állapotban járul az oltárhoz. De nemcsak a tűz, hanem a víz is komoly szerephez jut a szertartás során: hisz az imák mellett a rituális fürdés is elmaradhatatlan, melynek során nem csak a testet, de az elmét is tisztítják.
(tovább…)

Esküvői meghívók

Esküvői meghívók

Mára teljesen természetessé vált, hogy a párok egy gyönyörű, a személyiségükhöz és a közelgő eseményhez leginkább illő meghívó formájában tudatják hozzátartozóikat és barátaikat arról, hogy hamarosan egybekelnek. De hogy hogyan is alakult ki ez a hagyomány, erről szól a mai bejegyzésünk.

(tovább…)